Περιεκτική Δημοκρατία, τεύχος 1, Φεβρουάριος 2001


DEMOCRACY & NATURE
The International Journal of Inclusive Democracy

 

Η πολιτική πρέπει να πάψει να αποτελεί μια τεχνική για την κατοχή και την άσκηση εξουσίας και να ξαναγίνει η αυτοδιεύθυνση της κοινωνίας από τα μέλη της

Απόσπασμa από τους στόχους του περιοδικού D&N

 

Το περιοδικό Democracy & Nature (που κυκλοφορεί διεθνώς και είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα) επιθυμεί να αποτελέσει το διεθνές φόρουμ για την Περιεκτική Δημοκρατία. Το Democracy & Nature στοχεύει στο να ξεκινήσει ένα διάλογο, στον οποίο η Περιεκτική Δημοκρατία και άλλες ριζοσπαστικές απόψεις θα συζητούνται και θα αντιπαρατίθενται.

Σε αυτό το πλαίσιο, με το να πραγματοποιεί ένα διάλογο ανάμεσα σε εκείνους που είναι δεσμευμένοι στο να ανα-δημιουργήσουν την κοινωνία, το D&N ελπίζει να αποτελέσει το θεωρητικό εργαλείο για μια νέα μορφή πολιτικής πράξης.

Το D&N επανακτά τη λέξη Δημοκρατία από τη σημερινή διεφθαρμένη χρήση της και επεκτείνει το αρχικό της νόημα για να συμπεριλάβει την ίση κατοχή πολιτικής, καθώς και οικονομικής και κοινωνικής δύναμης, που εξασκείται απευθείας από τους πολίτες.

Κάθε τεύχος επικεντρώνεται σε ένα (κυρίως) θεματικό πλαίσιο, το οποίο και αναλύεται από διάφορες ριζοσπαστικές πολιτικές προοπτικές, επιτυγχάνοντας έτσι μια πολύπλευρη αντιμετώπιση του κάθε ζητήματος. Στα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα τα θέματα που έχουν καλυφθεί είναι:

Τόμος 1, Νούμερο 1: Η Πόλις και η Αυτοδιεύθυνση Σήμερα
Τόμος 1, Νούμερο 2: Η φιλοσοφία της Οικολογίας
Τόμος 1, Νούμερο 3: Κράτος και Οικολογική Κοινωνία

Τόμος 2, Νούμερο 1: Φεμινισμός και Οικολογία
Τόμος 2, Νούμερο 2: Εθνικισμός και Νέα Παγκόσμια Τάξη
Τόμος 2, Νούμερο 3: Σοσιαλισμός και Οικολογία

Τόμος 3, Νούμερο 1: Η εξάπλωση του Νότου
Τόμος 3, Νούμερο 2: Δημοκρατία και Φιλελευθερισμός
Τόμος 3, Νούμερο 3: Οικονομική Δημοκρατία και Περιβάλλον

Τόμος 4, Νούμερο 1: Επιστήμη, Τεχνολογία και Δημοκρατία
Τόμος 4, Νούμερο 2/3: Ανορθολογισμός, Θρησκεία, Οικολογία και Δημοκρατία

Τόμος 5, Νούμερο 1: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Κουλτούρα και Δημοκρατία
Τόμος 5, Νούμερο 2: Από τον Κρατισμό στην Αγοραιοποίηση
Τόμος 5, Νούμερο 3: Κράτος Πρόνοιας και Δημοκρατία

Τόμος 6, Νούμερο 1: Ταξικές και μη-Ταξικές ανισότητες
Τόμος 6, Νούμερο 2: Δημοκρατία, Οικολογία και Ηθική
Τόμος 6, Νούμερο 3: Θεωρία Συστημάτων και Πολυπλοκότητα

Τα τεύχη μέχρι και το πρώτο του τέταρτου τόμου έχουν κυκλοφορήσει και στα Ελληνικά (τα 7 πρώτα με την ονομασία Κοινωνία και Φύση, ενώ τα υπόλοιπα τρία με το όνομα Δημοκρατία και Φύση). Κάποια από τα 10 αυτά τεύχη μπορείτε να τα βρείτε στο βιβλιοπωλείο του Ελεύθερου Τύπου (Βαλτετσίου 53, Τ.Κ.: 106 81, Αθήνα, Τηλ.: 3802040).

Η συνδρομή κοστίζει $63 (ενώ υπάρχει ειδική έκπτωση για τους άνεργους και τους φοιτητές) για 1 χρόνο (3 τεύχη). Για παραγγελίες στείλτε την πληρωμή στη διεύθυνση (πληρωμή στο όνομα Taylor & Francis Ltd):

Carfax Publishing, Taylor & Francis Ltd
Customer Services Department
Rankine Road, Basingstoke
Hants RG24 8PR, UK

Στην παραπάνω διεύθυνση, μπορείτε να στείλετε ακόμα μια αίτηση για Δείγμα Δωρεάν (Sample Copy), αναφέροντας βέβαια το όνομα του περιοδικού και τα στοιχεία σας. Αυτό μπορεί να γίνει και με e-mail στη διεύθυνση [email protected]

Μπορείτε να βρείτε τεύχη του περιοδικού στη Φωλιά του Βιβλίου (Πανεπιστημίου 25-29, Τ.Κ.: 105 64, Αθήνα, Τηλ. 3229560) και στο βιβλιοπωλείο του Ελεύθερου Τύπου (Βαλτετσίου 53, Τ.Κ.: 106 81, Αθήνα, Τηλ.: 3802040).

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο περιοδικό μπορείτε να κοιτάξετε τον επίσημο δικτυακό του τόπο στη σελίδα: http://www.democracynature.org

 

 

 

Επιστροφή