ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ THN ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Από τον βρώμικο πόλεμο ενάντια στην ΠΔ
Mετά την προσθήκη στην καταγγελία για τον βρώμικο πόλεμο ενάντια στην ΠΔ με τίτλο "Η θλιβερή περίπτωση του κ.Καζάκη" η εφημερίδα Χρονικά ανάρτησε ολόκληρη την καταγγελία του Δικτύου ΠΔ στο μπλογκ της:

Ο Τ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ- Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΖΑΚΗ

εστιάζοντας στην τελευταία προσθήκη για τον Δ.Καζάκη, με το εξής σχόλιο:

Μεγάλος πόλεμος έχει ανοίξει εδώ και μέρες μεταξύ του γνωστού αρθρογράφου Τ. Φωτόπουλου της Περιεκτικής Δημοκρατίας και μιας σειράς αρθρογράφων, οικονομολόγων κλπ. Ακούγονται και γράφονται σκληρά πράγματα που βέβαια εντάσσονται στο πλαίσιο της ιδεολογικής μάχης αλλά ενίοτε ξεπερνούν τα όρια οι αντιμαχόμενες πλευρές.
Διαβάζουμε την μακροσκεκλή καταγγελία του Φωτόπουλου και της Π.Δ που επικεντρώνει και απαντά ονομαστικά στους επικριτές και τους καλεί να πάρουν θέση και τέλος κλείνει με μια προσωπική επίθεση στον Δ. Καζάκη χαρακτηρίζοντάς τον "θλιβερό"!

Στο ποστ αυτό o γνωστός αρχι-λασπολόγος Omadeon, παρενέβη με σχόλια του, παραπέμποντας στην εκστρατεία λασπoλόγησης κατά του Τ. Φωτόπουλου και της ΠΔ που έχει στήσει στο προσωπικό του μπλογκ, και ακολούθησε επιστολή διαμαρτυρίας από τον T. Φωτόπουλο.


 

27/1/2012

Κυριε "δημοσιογράφε",

Εάν ήσασταν πραγματικός δημοσιογράφος δεν θα δημοσιεύατε ποτέ σε έντυπο την αθλιότητα που αναδημοσιεύσατε (την οποία απέσυραν ακόμη και τα Ιντιμίντια!) γιατί θα πηγαίνατε κατευθείαν στο πειθαρχικό της Ένωσης Συντακτών για κατάφωρη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενώ το κίτρινο έντυπο σας θα έκλεινε με μια απλή μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Αυτό μάθατε στη δημοσιογραφική σχολή (σε οποία είμαι σίγουρος ποτέ δεν πήγατε), ότι είναι το ίδιο πράγμα η επώνυμη καταγγελία και η ανώνυμη λασπολογία οποιουδήποτε διαδικτυακού αλήτη κατά ανθρώπων που καταθέτουν επώνυμο Λόγο κατά της εξουσίας εδώ και 40 χρόνια; Περιττό να πω ότι εάν δεν αποσύρετε άμεσα το λασπολογικό  λίβελλο θα φροντίσω να σας μάθει ολόκληρο το πανελλήνιο.

Tάκης Φωτόπουλος

 


 

Κύριε Φωτόπουλε, το εννοώ το κύριε, δεν αντιλαμβάνομαι την επίθεσή σας στο πρόσωπό μου. Θέλησα να αναδείξω την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ενός γνωστού αρθρογράφου όπως είστε εσείς και αυτών που αντέδρασαν.

Χωρίς να πάρω θέση, χωρίς να προτάξω σχόλια ή άλλα που θα έγερναν την πλάστιγγα στην μια ή την άλλη πλευρά. Όπως ίσως είδατε στο κίτρινο μπλόγκ μου δημοσίευσα πρώτα τη δική σας μακροσκελή θέση και μετά το κείμενο από τους ΣχΣ.

Κλείνοντας θέλω να σας πω ότι η αντίδρασή σας με ξένισε και ίσως να οφείλετε ότι φροντίσατε να πληροφορηθείτε επαρκώς για το μπλόγκ μου και πιθανόν να συμπεράνατε βιαστικά ότι ανήκω στους "αντιπάλους" σας.

Θεωρώ ότι βιαστήκατε να βγάλτε συμπεράσματα και τα οποία εν πολλοίς με αδικούν αλλά αδικούν και τη δική σας εικόνα.

Mε εκτίμηση

Χάρης Μόχλας

 


 

Παράλληλα ο διαχειριστής της ηλεκτρονικής εφημερίδας ανάρτησε τo αρχικό λασπολογικό κείμενο των «Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα» από τον «black panther», (το οποίο ακόμα και το Ιντιμίντια αναγκάστηκε να «κρύψει»), απ' όπου ξεκίνησε η πρωτοφανής εκστρατεία συκοφάντησης της ΠΔ.

 


 

Κύριε Μόχλα, αν θέλατε πραγματικά μόνο ν αναδείξετε τη διαμάχη και όχι να συμβάλετε στη λασπολογία, και μόνο το κείμενο που αρχικά δημοσιεύσατε ήταν αρκετό  γιατί είχε πλήρεις παραπομπές στο τι λένε οι λασπολόγοι. Εκτός βέβαια αν δεν φθάνουν ούτε αυτές οι παραπομπές για την "ελευθερία" λασπολογίας. Αλλά έστω, αν έτσι καταλαβαίνετε την "ελευθερία Λόγου", θα έπρεπε το πολύ ν αντιπαραθέσετε την άποψη μου με αυτή κάποιου άλλου που επίσης έχει επώνυμο λόγο, όπως πχ του κ. Καζάκη, και όχι ανώνυμων διαδικτυακών αλητών, οπότε θα έιχα τη δυνατότητα ν'αντιπαρατεθώ δημόσια. Τώρα με ποιόν μπορώ ν αντιπαρατεθώ δημόσια; Με κάποιο κουκουλοφόρο με ψευδώνυμο που αύριο μπορεί να βγει με άλλο ψευδώνυμο και να λέει χειρότερα, παρόλο που τα προηγούμενα που έλεγε μπορεί να είχαν καταρριφθεί ως ανυπόστατα; Έτσι καταλαβαίνετε τον διάλογο εσείς;  Και όχι μόνο αυτό, αλλά φθάσατε ν' αναδημοσιεύσετε όχι απλά  λασπολογικά σχόλια αλλά και ολόκληρο λασπολογικό άρθρο που ακόμη και το Ιντιμιντια το έκρυψε μετά λίγες ώρες γιατί καταφανώς παραβίαζε ακόμη και τους χαλαρούς κανόνες δεοντολογίας του μέσου! Εσείς δεν έχετε τους παραμικρούς δεοντολογικούς κανόνες για το μπλογκ σας; Να το χαίρεστε τότε!

Τάκης Φωτόπουλος


Κατόπιν, ο διαχειριστής ανάρτησε το παρακάτω κείμενο στο μπλογκ τους.

 Nέα επιστολή από τον Τ.Φωτόπουλο:

Κύριε Μόχλα,

Μπορείτε να μου εξηγήσετε, αρχικά, τι σχέση έχει ο  τίτλος του σχολίου σας  ("Η απάντηση του ΣΧΣ στον Τ. Φωτόπουλο") με τη σημερινή αλληλογραφία μας; Μήπως τον βάλατε απλά για να κάνετε διαφήμιση στο άθλιο μπλογκ ΣΧΣ που άρχισε τη λασπολογική εκστρατεία εναντίον μου και της ΠΔ, αναδημοσιεύοντας ένα καθαρά δυσώδες λασπολογικό κείμενο που ακόμη και το Ιντιμιντια το έκρυψε ως αντιβαίνον στον κανονισμό δεοντολογίας του; Αλήθεια, όμως,  μπορείτε  να μας εξηγήστε,  εμείς στην ΠΔ ποιο λόγο θα είχαμε ν αρχίζαμε 'επίθεση' εναντίον ενός παντελώς άγνωστου στο πανελλήνιο ανώνυμου διαδικτυακού λασπολολόγου με το ψευδώνυμο "Omadeon" που έχει αφιερώσει εκατοντάδες ώρες για να γράφει χιλιάδες σχόλια ο ίδιος η και με αλλά ψευδώνυμα σε οποιοδήποτε blog, Facebook, twitter κλπ έχει πρόσβαση (μαζί με ένα συνεργείο παρόμοιων λασπολόγων που (από χρόνια) τον ακολουθούν (Αιρετικός, "Danae Papαdopoulou") και φθάνοντας μέχρι την εσχάτη πολιτική ανεντιμότητα και ανηθικότητα να προσπαθεί επανειλημμένα να αλλοιώσει το βιογραφικό λήμμα της wikipedia  για να με παρουσιάσει ως Σταλινικό, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι διαχειριστές της να επεμβαίνουν συνεχώς για να αφαιρούν τους βανδαλισμούς του; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι μια πολύ βρώμικη εκστρατεία έχει εξαπολυθεί εναντίον μας από ακόμη πιο βρώμικα πολιτικά κέντρα  που θέλουν με κάθε τρόπο να σιγήσουν κάθε φωνή που θ αποκάλυπτε την πραγματική σημασία της οικονομικής και εθνικής καταστροφής που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα, την οποία εδώ και πάνω από χρόνο προσπάθησα να εξηγήσω με βιβλίο μου και βέβαια με τα συνεχή άρθρα μου στην Ελευθεροτυπία και αλλού; Και είναι ακόμη πιο δύσκολο ν αντιληφθείτε οτι τα ίδια κέντρα χρησιμοποιούν σαν όργανο —και κατά πάσα πιθανότητα με το αζημίωτο— τον λασπολόγο αυτό που δεν έχει εξηγήσει πως μπορεί τη στιγμή που οι περισσότεροι  αγωνίζονται στην Ελλάδα για τον επιούσιο αυτός να επιδίδεται σε αυτή τη πρωτόγνωρη, σε επιμονή, διάρκεια αλλά και εξαιρετικά χρονοβόρα, εκστρατεία; Έχετε αναλογιστεί ποιοι άραγε έχουν συμφέρον τη στιγμή που η κρίση αυτή κορυφώνεται να μας σιγήσουν και να μας σπιλώσουν; 

Όσον αφορά τα ειρωνικά σχόλια σας τα οποία δεν σας τιμούν, για να μπορέσουν οι επισκέπτες του μπλογκ σας να σχηματίσουν μόνοι τους , χωρίς καθοδήγηση,  γνώμη για το  τι ακριβώς ανταλλάχθηκε μεταξύ μας, σας δίνω τη άδεια να αναδημοσιεύσετε όλη την ιδιωτική αλληλογραφία μας σήμερα. Και αυτό σε αντίθεση με τον λασπολόγο Omadeon που μόνο για ένα ιδιωτικό  email μου του έδωσα την άδεια να το δημοσιεύσει, ακριβώς γιατί η περιγραφή   που έκανε σε αυτό το διαστρέβλωνε κατάφωρα, ενώ ο ίδιος, σε μια καθαρή πράξη αλητείας, έδωσε στη δημοσιότητα ΟΛΑ τα ιδιωτικά emails μου σε αυτόν, ψευδόμενος μάλιστα ασύστολα ότι το έκανε με την άδεια μου—το ένα μάλιστα από αυτά το  έκανε και βίντεο άθλιου χιούμορ εναντίον μου, όπως άλλωστε και όλη η "δουλειά" του. Όλη η αλληλογραφία μας θα δημοσιευθεί  και στην ιστοσελίδα της Περιεκτικής Δημοκρατίας, ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι  για το τι ακριβώς παίζεται πίσω από αυτή την δυσώδη εκστρατεία που δεν έχει καν τη μορφή πολέμου, όπως ανακριβώς γράφετε. Ο πόλεμος προϋποθέτει ορατούς αντιπάλους και από τις δυο μεριές, ενώ στη περίπτωση αυτή οι αντίπαλοι μας είναι είτε φρέσκος διαδικτυακός αέρας κάτω από κουκούλες, είτε κάποιοι Πανεπιστημιακοί που  σε facebooks ανωνύμων πετούν ατεκμηρίωτες κατηγορίες για να ενισχύσουν τη λασπολογία εναντίον μου, χωρίς να έχουν το θάρρος να τις στηρίξουν και δημόσια όπως τους προκάλεσα, με μοναδική εξαίρεση τον κ. Καζάκη με τον oποίο είχα δημόσια αντιπαράθεση, όπως θα έπρεπε να ήταν και όλες οι άλλες, αν δεν ήταν απλά βρώμικες...

 Tελική ανάρτηση από τον διαχειριστή των Χρονικών

Τελικά, ο διαχειριστής κατέβασε το λασπολογικό κείμενο που αναδημοσίευσε αυτούσιο από τους «Σχολιαστές», αφήνοντας όμως το παραπάνω ποστ, και προσθέτοντας την εξής ανάρτηση:

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 
 

Επιστροφή