Published at http://www.cotidianul.ro/al-qaeda-mossad-elitele-transnationale-si-atacurile-de-la-paris-254985/


 

Ghid al teoriilor conspiraţioniste

Al-Qaeda, Mossad, "elitele transnaţionale" şi atacurile de la Paris

 

Călin Marchievici

 

(…)

 

Un fenomen creat de "elitele transnaţionale"

 

Mergând pe aceeaşi linie a blamării Vestului, politologul grec Takis Fotopoulos, a scris un articol publicat de Pravda în care susţine că fenomenul terorismului islamic este o creaţie a “elitelor transnaţionale”, adică a elitelor care conduc “noua ordine mondială” şi globalizarea neoliberală, aflate în special în statele G7.

 

Fotopoulos susţine că primul pas în alimentarea acestui fenomen a fost denaturarea definiţiei conceptului de terorism, astfel încât aceasta sa se muleze cât mai bine pe scopurile aşa-zisei elite transnaţionale. În loc sa fie definit plecând de la cine şi de ce recurge la el, terorismul este acum definit plecând de la metodele şi tacticile folosite – în special pe atacurile împotriva civililor. Această noua definiţie a terorismului este utilizată pentru a justifica “războiul împotriva terorismului”, adică unul împotriva unor metode “barbare”, precum cele folosite acum de gruparea Statul Islamic (cu toate că aceleaşi metode, puse în plicare de aproape aceeaşi jihadişti, au fost aplicate în Libia şi în Siria, pentru instalarea unor regimuri favorabile elitelor transnaţionale), susţine Fotopoulos.

 

Când organizaţiile care recurg la acte de terorsim ajung să lovească în interesele “elitelor transnaţionale”, scrie Fotopoulos, acestea din urmă decid ca vremea lor s-a sfârşit şi ele devin pretextul pentru continuarea unui lung război, aşa cum se întâmplă, spre exemplu în Siria. “Principalul obiectiv a fost întodeauna zdrobirea mişcării de eliberare din Siria, astăzi, şi din Iran, mâine, fie că aceasta se va face printr-o lovitură “de sus” (lovitura de stat militară) sau a uneia “de jos” (modelul Maidan din Ucraina), s-au printr-o intervenţie externă care susţine o lovitură data “de jos”, precum în Libia.

 

“În concluzie, elitele transnaţionale care susţin astăzi că suferă de pe urma acţiunilor teroriştilor islamişti sunt ele însele responsabile pentru acest fenomen. Nu doar pentru că au finanţat şi au sprijinit jihadiştii care luptau împotriva mişcărilor de eliberare din Irak, Libia sau Siria (aşa cum susţine stânga occidentală) , ci, mai important, pentru că au făcut tot ce a fost posibil pentru a susţine înflorirea terorsimului islamic. Cu alte cuvinte, susţinerea masivă a elitelor transnaţionale pentru islamul politic şi terorismul islamic în campania lor de a distruge mişcările de eliberare din lumea arabă a dus la apariţia unei “armate” de jihadişti, lipsiţi de orice ideologie politică pentru eliberarea naţională sau împotriva globalizării şi care se bazează doar pe religie şi iraţionalitate. Aceasta a fost, desigur, evoluţia dorită de elitele transnaţionale, care doreau să-i împiedice să înţeleaga care sunt de fapt inamicii lor, astfel încât ei să poata fi organizaţi aşa cum doreau elitele amintite. Totuşi, chiar dacă obiectivele unora dintre aceşti jihadişti sunt iraţionale, i.e crearea unui califat, aceasta nu-i împiedică să înţeleagă că, chiar şi pentru a-şi atinge acest scop, vor trebui să lupte cu elitele transnaţionale care în toţi aceşti ani le-au distrus ţările şi/sau fraţii într-ale religiei”, mai scrie Fotopoulos.

 

(…)