(Παρέμβαση στην εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στα Σουδενά Καλαβρύτων στις 13 Αυγούστου 2006)

Για την εκδήλωση της Εθνικής Αντίστασης στα Καλάβρυτα

ΤΑΚΗΣ  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Λυπάμαι που δεν μπορώ να συμμετάσχω στην εκδήλωση για τους πεσόντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Χαιρετίζω τους συμμετέχοντες σε αυτήν, για τον φόρο τιμής που αποδίδουν σε αυτούς που θυσίασαν τότε τη ζωή τους για να μην ξαναδούμε ποτέ να τιμωρούνται ολόκληροι λαοί για συλλογικά αντίποινα και παιδιά να κομματιάζονται από τις οβίδες των κατακτητών.

Δυστυχώς σήμερα,  πάνω από 60 χρόνια μετά, βλέπουμε πάλι λαούς δίπλα μας  να τιμωρούνται με συλλογικά αντίποινα και να στερούνται ακόμη και των βασικών μέσων για την επιβίωση τους.

Βλέπουμε πάλι παιδιά να κομματιάζονται από οβίδες τη στιγμή που οι σημερινοί κυρίαρχοι στην Αμερικανική ελίτ εξοπλίζουν και συντηρούν τους θύτες και αυτοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσποιούνται ότι διαφωνούν αλλά βάζουν συγχρόνως στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα, ενώ ετοιμάζουν δήθεν ειρηνευτικές δυνάμεις για να επιβάλουν τα σχέδια τους σχετικά με τη συντριβή κάθε αντίστασης στην περιοχή .

Η μόνη διαφορά είναι πως σήμερα είναι αυτοί που τότε ήταν ανάμεσα στα θύματα οι οποίοι σήμερα είναι οι φρικτοί θύτες. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας κάνει να σκύψουμε το κεφάλι αλλά αντίθετα να παλέψουμε ακόμη περισσότερο για να δικαιωθούν οι αγώνες των δικών μας αγωνιστών για έναν άλλο κόσμο, όπου δεν θα υπάρχουν πια θύτες και θύματα, εξουσιάζοντας και εξουσιαζομενοι, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι.