Ελευθεροτυπία (24 Μαΐου 2008)


Η «καταστροφή» και η Σιωνιστική μυθολογία

 

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ενώ η υπερεθνική ελίτ τις ημέρες αυτές έδειχνε με κάθε τρόπο την απόλυτη συμπαράστασή της στο Σιωνιστικό καθεστώς που γιόρταζε τη ίδρυση του ―με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους στην Αμερικανική πολιτική ελίτ να συναγωνίζονται ποιος θα φανεί περισσότερο πιστός φίλος του εγκληματικού αυτού καθεστώτος και τις πολιτικές ελίτ στη Βρετανία και τα άλλα  μέλη της υπερεθνικής ελίτ να τους ακολουθούν― η μυθολογία, πάνω στην οποία στηρίχτηκε το ιστορικό έγκλημα που αποτέλεσε η ίδρυση του κράτους αυτού, καθημερινά καταρρίπτεται και με κτυπήματα μάλιστα των προοδευτικών Εβραίων «νέων ιστορικών». Σύμφωνα με την έρευνα τους, η ανεξαρτησία του Ισραηλινού κράτους δεν ήταν αποτέλεσμα ενός εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, όπως το παρουσιάζει η Σιωνιστική μυθολογία, αλλά της προσχεδιασμένης εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων (αυτό που ονομάζουν οι ίδιοι «η καταστροφή»), με σκοπό την ίδρυση ενός ρατσιστικού κράτους, το οποίο επέζησε μόνο χάρη στην απεριόριστη δυτική, και κυρίως Αμερικανική, στήριξη που στόχευε στον έλεγχο της Μέσης Ανατολής και των πετρελαίων της.

 

Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το συμπέρασμα, στο οποίο είχαμε καταλήξει σε προηγούμενη αρθρογραφία μας, ότι το ιστορικό αυτό έγκλημα θα είχε αποτραπεί και εκατοντάδες χιλιάδες ζωές, στη συντριπτική πλειοψηφία τους Παλαιστινίων, θα είχαν σωθεί, αν είχε εισακουστεί η ριζοσπαστική αριστερά (συμπεριλαμβανομένων και προοδευτικών Εβραίων) που είχε καταδικάσει τα Σιωνιστικά σχέδια  από τότε. Εάν δηλαδή  η γη της Παλαιστίνης δεν είχε μοιραστεί εδαφικά για να στεγάσει ένα «καθαρό» Σιωνιστικό κράτος και ένα Παλαιστινιακό αλλά, αντίθετα, αποτελούσε το θεμέλιο για ένα ενιαίο κοσμικό πολυπολιτισμικό κράτος που θα στέγαζε τόσο τους Παλαιστίνιους όσο και όσους κατατρεγμένους Εβραίους θα ήθελαν να μετακομίσουν εκεί —τη λύση που σήμερα αυξανόμενα υποστηρίζουν προοδευτικοί Παλαιστίνιοι καθώς και  αντιΣιωνιστές Εβραίοι, βλέποντας ότι η λύση των «δυο κρατών» ουσιαστικά οδηγεί σε ένα Σιωνιστικό τέρας  και ένα Παλαιστινιακό Μπαντουστάν. Ας δούμε όμως τη Σιωνιστική μυθολογία.

 

Μύθος πρώτος: η καταστροφή οφειλόταν στους ίδιους τους Παλαιστινίους. Σύμφωνα με τον μύθο αυτό, η καταστροφή οφειλόταν στο ότι οι Παλαιστίνιοι και τα Αραβικά κράτη δεν δέχθηκαν την λύση των δυο κρατών που επέβαλλε ο ΟΗΕ αλλά, αντ’ αυτού, οι Αραβικοί στρατοί επιτέθηκαν στο νεοσυσταθέν κράτος το οποίο όμως, σαν νέος Δαυίδ, κατανίκησε τον Γολιάθ και αύξησε πάραυτα την ήδη υπερμεγέθη εδαφική αναλογία που είχε παραχωρήσει ο ΟΗΕ. Η διαδικασία αυτή συνεχιζόταν μετά από κάθε νέα Αραβική ή Παλαιστινιακή «επίθεση», με αποτέλεσμα  το Ισραήλ να κατέχει σήμερα, μαζί με τους εποικισμούς, το 85% της Παλαιστινιακής γης! Στην πραγματικότητα, τρεις μήνες πριν επιτεθούν οι Αραβικοί στρατοί, ο πατέρας του Σιωνιστικού κράτους και πρώτος  πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπεν Γκουριόν, έγραφε στον Moshe Sharett (δεύτερο πρωθυπουργό του Ισραήλ) «δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι μπορούμε να καταλάβουμε όλη την Παλαιστίνη.»[1] Όταν κατόπιν στον πόλεμο ο Ισραηλινός στρατός άρχισε να σημειώνει σημαντικές νίκες ήδη από την πρώτη εβδομάδα, ο ίδιος έγραφε στο ημερολόγιο του αποκαλύπτοντας τα Σιωνιστικά σχέδια: «θα εγκαταστήσουμε ένα χριστιανικό κράτος στον Λίβανο (…) θα διασπάσουμε την Υπεριορδανία, θα βομβαρδίσουμε την πρωτεύουσα της και θα καταστρέψουμε τον στρατό της (…) θα γονατίσουμε την Συρία (…) η αεροπορία μας θα επιτεθεί στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο, και έτσι θα εκδικηθούμε τους προγόνους μας που καταπιέστηκαν από τους Αιγυπτίους και του Συρίους στη Βιβλική εποχή». Ακόμη, όπως δείχνει η έρευνα των «νέων ιστορικών», στη πραγματικότητα, ο Γολιάθ ήταν ο πάνοπλος και καλά οργανωμένος Εβραϊκός στρατός, ενώ οι Αραβικοί στρατοί επενέβηκαν εντελώς απρόθυμα και όχι για να πνίξουν το νέο κράτος, όπως υποστηρίζει η Σιωνιστική μυθολογία, αφού ήξεραν πολύ καλά ότι ήταν ανίκανοι να το επιτύχουν, αλλά απλώς για να μην επιτρέψουν στο Ισραήλ, μαζί με την Υπεριορδανία, να αρπάξουν το έδαφος που είχε παραχωρήσει o ΟΗΕ στους Παλαιστίνιους. Χαρακτηριστικό όμως της Σιωνιστικής υποκρισίας είναι ότι, τον ίδιο καιρό, ο Μπεν Γκουριόν δημόσια δήλωνε ότι το Ισραήλ απειλείται από ένα δεύτερο Ολοκαύτωμα! Η κατά τον Εβραίο διανοητή Νόρμαν Φινκελστάιν «βιομηχανία του Ολοκαυτώματος» είχε ήδη αρχίσει…

 

Μύθος δεύτερος: δεν υπήρξε εθνοκάθαρση, αφού οι Παλαιστίνιοι άφησαν μόνοι τους τα σπίτια και τη γη τους. Η ιστορική όμως έρευνα δείχνει ότι η εθνοκάθαρση ήταν προσχεδιασμένη και στη πραγματικότητα δεν άρχισε καν με το Ολοκαύτωμα που επικαλούνται οι Σιωνιστές για να δικαιολογήσουν την αρπαγή της Παλαιστινιακής γης. Όπως δήλωνε ο μετέπειτα πρώτος πρόεδρος του Ισραήλ, Haim Weizmann, «πρέπει να κάνουμε την Παλαιστίνη τόσο Εβραϊκή όσο η Αγγλία είναι Αγγλική». Ήδη στο τέλος του 19ου αιώνα, ο  ιδρυτής του Σιωνιστικού κινήματος Theodor Herzl είχε προτείνει η Οθωμανική αυτοκρατορία, που τότε έλεγχε την Παλαιστίνη, να απελάσει τους Παλαιστινίους και ο Μπεν Γκουριόν το 1938 δεν έβρισκε τίποτα ανήθικο στην υποχρεωτική «μεταφορά» των Παλαιστινίων για να ιδρυθεί ένα «καθαρό»  Εβραϊκό κράτος. Με σφαγές και μαζικές εκτελέσεις όπως δείχνει ο Ilan Pappé,περιπου 800.000 Παλαιστίνιοι ξεριζώθηκαν από τη γη τους μόνο μεταξύ 1947 και 1949, για να τους ακολουθήσουν πολλοί άλλοι μέχρι σήμερα. Όπως δείχνει ο Pappé η εθνοκάθαρση αυτή ήταν προσχεδιασμένη και εξετελέσθη με στόχο την επέκταση του Ισραηλινού εδάφους.

 

Μύθος τρίτος: το Ισραήλ ήταν πάντα φιλειρηνικό αλλά αντιμετώπιζε την επιθετικότητα των γειτόνων του Αράβων. Στη πραγματικότητα, οι Σιωνιστές ποτέ δεν πρόσφεραν όρους για ειρήνη που θα στηριζόταν στην δημιουργία δυο ισότιμων κρατών, την  επιστροφή στον διαχωρισμό των εδαφών που χάραξε η απόφαση του ΟΗΕ και την καθιέρωση του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων που σήμερα μετρούνται σε εκατομμύρια. Ο λόγος ήταν η (συνεχιζόμενη) στρατηγική τους να αναγκάσουν τους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους κάτω από τις αφόρητες πιέσεις που υφίστανται για να εξουδαιστεί η Παλαιστίνη —ένας σαφώς ρατσιστικός στόχος όπως τονίζει ο Avraham Burg, ένας διαφωνών Σιωνιστής και τ. μέλος του Ισραηλινού κατεστημένου που απορρίπτει  τον Βιβλικό μύθο ότι οι Εβραίοι είναι ο «εκλεκτός λαός του Θεού», εφόσον αυτό ισοδυναμεί με ισχυρισμό «φυλετικής υπεροχής»― τον οποίο όμως φαίνεται πιστεύουν πολλοί Σιωνιστές όταν εφαρμόζουν τις ναζιστικές μεθόδους των συλλογικών αντιποίνων και έχουν μετατρέψει τη Γάζα σε ένα πελώριο γκέτο όπου στραγγαλίζεται ένας ολόκληρος λαός…

 


 

[1] Όλες οι αναφορές στο κείμενο από τα βιβλία των  Ilan Pappé, The Ethnic Cleansing of Palestine (2006) & Benny Morris, The Birth of the Palestinian Refugee Question (2003) και τη σειρά άρθρων του Eric Rouleau με τίτλο “Η εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης” στην Αγγλική έκδοση της Μοντ Ντιπλοματικ (Μάης 2008).